Imamo ambiciozne planove rasta i zato mi je čast što sve zaposlenike možemo pretvoriti u naše dioničare – kaže Silvio Kutić

ESOP (engl. Employee Stock Ownership Plan) je program kojim kompanije zaposlenicima na plaću dodaju i opciju stjecanja vlasničkog udjela. Koristi se kao forma nagrađivanja i alat za zadržavanje zaposlenika.

Infobip se primaknuo još jedan korak bliže burzi. Više nije samo prvi hrvatski jednorog i najveći domaći startup već i onaj s najviše dioničara. Infobip je pokrenuo vlastiti ESOP program za sve zaposlenike, njih više od 3300.

Cloud komunikacijska kompanija objavila je da će program radničkog dioničarstva primijeniti automatski i na sve buduće zaposlenike.

Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa kaže da je ESOP najvažnija inicijativa koja nagrađuje zaposlenike za njihov doprinos evoluciji tvrtke kroz kompenzaciju povrh njihovih plaća.

Iako se jednim od najuspješnijih ESOP programa u Hrvatskoj smatra onaj Podravke, ovakav je program nagrađivanja zaposlenika danas najpopularniji u IT industriji. Prema istraživanju koje smo proveli lani čak je tridesetak IT kompanija krenulo u različite ESOP programe. Prvi je to napravio Infobip, a slijedio je Nanobit dok su Rimac Automobili najavili da se kreću tim putem.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay