Američki investicijski fond KKR putem svoje telekomunikacijske i medijske grupe United Group kani u Sloveniji i Hrvatskoj gdje je iskazao interes za Novu TV, preuzimanjima oba tržišta prilagoditi digitalnoj “revoluciji” i preseliti sadržaje i korisnike s klasičnih tv kanala na nove platforme, rekao je njihov predstavnik u petak.

“Već smo investirali 230 milijuna dolara za preuzimanje slovenskog Pro plusa i hrvatske Nove TV, a uložit ćemo i dodatna sredstva”, kazao je u razgovoru za ljubljansko Delo od petka Ludo Brammens iz fonda KKR.

Dodao je da su kao investitor slične poduhvate već imali s pedesetak poduzeća u Europi, a očekuju uspjeh i na manjim tržištima poput Slovenije i Hrvatske.
“Omogućujemo pristup globalnoj mreži naših medijskih stručnjaka, možemo ponuditi sredstva, financije i odličnu mrežu ljudi”, kazao je Brammens.

Slovenska produkcijska kuća Pro plus vlasnik je televizijskih postaja A-kanal i POP-TV, a KKR u Sloveniji već je vlasnik kabelskog operatera Telemach, pa su se u vezi s novim preuzimanjem pojavile rezerve regulatora za tržišno natjecanje zbog koncentracije kapitala i medijske dominacije na malom tržištu.

O svemu svoje konačno mišljenje nije dalo Ministarstvo kulture.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu