Nakon višednevnih nagađanja o tome hoće li se i kako državne potpore poduzetnicima ubuduće vezati uz cijepljenje, poznati su detalji jučerašnjeg dogovora. Potporu će u punom iznosu dobivati samo poslodavci koji će imati najmanje 70 posto zaposlenika s COVID potvrdama. Za one koji će biti ispod tog postotka, padat će i iznos potpora, piše turizmoteka.hr.

Hotelijeri broje goste, ali i COVID-potvrde zaposlenika jer će o tome ovisiti iznos potpora za srpanj. U ovom hotelskom kompleksu cijepljeno je 80 posto zaposlenih.

Prijevoznički sektor jedan je od najugroženijih u krizi izazvanoj koronavirusom. Poslodavci nisu zadovoljni novim kriterijem o kojem ovisi sudbina od sedam do 10 tisuća radnika.

U Udruzi malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u, koji su najveći korisnici Vladinih potpora, vezivanje potpora uz COVID-potvrde neprihvatljivo je.

Inače, zbog blažih epidemioloških mjera smanjen je i broj zahtjeva za potpore. Zasad tek svaki šesti poslodavac koji je tražio potporu za svibanj, tražio ju je i za lipanj. Rok za podnošenje zahtjeva traje još osam dana.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay