Uvoznici i izvoznici koji ovise o relaciji Kina – Europa, godinu dana nakon početka pandemije suočavaju se s povijesno visokim cijenama i u brodskom i zračnom transportu i nikad manjom pouzdanošću da će njihov bukirani kontejner zaista biti ukrcan i dopremljen na vrijeme. Pri tom valja uzeti u obzir da se 80 posto ukupne globalne trgovine odvija pomorskim putem, a u tome Kina i Azija sudjeluju s oko 70 posto.

– Nedavno sam razgovarao sa svojim klijentom koji mi je ispričao neobičnu i zastrašujuću priču. Kao i svake godine, u siječnju se rade kalkulacije i cijene za distributere. Sve je bilo uobičajeno i samo jedan dan ih je dijelio od slanja novih cijena, kada su dobili ponude i cjenike od špeditera za transport robe iz Kine. Tada su doživjeli šok! Nakon razgovora s još nekim klijentima uzorak se počeo pojavljivati. Divljanje cijena prekomorskih tereta koje se trenutno odvija na Dalekom istoku i Tihom oceanu, nikada nije bilo tako ekstremno kao danas – ispričao je Antonio Zrilić, stručnjak za logistiku iz tvrte Logiko.

Prema podacima Zrilića, standardne cijene prijevoza preko oceana, koje obično koštaju između 1500 i 2000 eura, povećavaju se do 10 tisuća eura po 40-stopnom kontejneru pa i više. Čak i šesterostruko povećanje cijena preko noći nije rijetko iskustvo.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay