Jedno od najnovijih oruđa za poboljšanje produktivnosti je ljudski virtualni asistent (VA). Ta nova vrsta vanjskih suradnika omogućuje tvrtkama da delegiraju nestrateške dijelove posla kojih nema dovoljno da bi se za njih otvorilo posebno radno mjesto. Kad ih trebate, dobro je znati da se na tu ‘rezervnu ekipu s klupe’ možete osloniti da vam u ključnom trenutku oslobodi ključne resurse i sportskim žargonom doda loptu za zakucavanje. 

– Virtualni asistent je povremeni pomoćnik koji iz svoga doma radi stvari koje vi ne želite ili za koje nemate vremena. On nema radno vrijeme, radi po dogovoru i osim vas ima i druge klijente. Pruža razne usluge na daljinu, za to koristi svoje računalo i najčešće svoje usluge naplaćuje po satu rada – daje nam uvid iz prve ruke Sanja Veletanlić, osnivačica Ljudomata, portala koji je postao mjesto susreta zajednice virtualnih asistenata.

Njezin obrt također sa svojim brendom Go2human pomaže tvrtkama da se snađu u džungli tehnoloških čuda, ali i preuzima razne poslove što omogućuje da produktivnost u tvrtkama bolje poteče.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay