Poslovna grupa 3D financije pomaže poduzetnicima u ostvarenju poslovnih i privatnih ciljeva.

Hoćete nam ukratko predstaviti tvrtke i njihov djelokrug rada? 

Poslovnu Grupu 3D Financije čine tvrtke 3D Poslovne financije i 3D Privatne financije. Tvrtka 3D Poslovne financije bavi se poslovnim savjetovanjem za pravne osobe, dok se tvrtka 3D Privatne financije bavi kreditnim posredništvom za fizičke osobe s naglaskom na vlasnike tvrtki i obrta.

Zašto ste u segmentu kredita za fizičke osobe fokusirani na vlasnike tvrtki i obrta? 

Poduzetnici su u pravilu prijavljeni na niske plaće, i zbog toga najčešće nisu svjesni da mogu dobiti značajniji iznos stambenog kredita za poduzetnike kao fizička osoba. Također, sve češće smo se susretali sa željama poduzetnika da kupe nekretninu koja je rezidencijalnog karaktera putem poslovnih kredita, a obzirom da im nije uspijevalo doći do istog temeljem svoje plaće. Priprema takvih slučajeva za financiranje u bankama je naša ekspertiza.  

Kako vlasnik tvrtke s “direktorskim minimumom” od 4.550 kn može dobiti stambeni kredit? 

Odgovor je najbolje dati prezentacijom okvirnog slučaja. Vlasnik uspješne poliklinike želio je investirati u visoko vrijednu rezidencijalnu nekretninu u Zagrebu. U budućnosti je želi renovirati, te se preseliti u istu. Nakon duže potrage pronašao je luksuznu nekretninu u elitnom dijelu grada. Njegova želja bila je kupiti nekretninu kao fizička osoba, ali s poduzetničkom neto plaćom od 4.550,00 HRK bio je naprosto uvjeren da nije u mogućnosti dobiti stambeni kredit. Nakon kraćeg istraživanja i savjetovanja s krugom poslovnih partnera o tome tko bi mu mogao pomoći i koje su opcije raspoložive vezano za kredite za vlasnike tvrtki, poduzetnik je prema preporuci stupio u kontakt s financijskim stručnjacima iz tvrtke 3D Privatne financije. Rezultat je odobrenje povoljnog stambenog kredita, čime se poduzetnikova želja konačno i ostvarila.  

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay