U Puli se jučer konačno osjetio dašak turističke sezone. Burno vrijeme očito je većinu turista otjeralo s plaža pa su odlučili konačno doći do grada.

Glavne ulice i Forum bili su prepuni ljudi, što je uistinu neobično vidjeti nakon koronakrize te daje ohrabrenje za nastavak sezone. Počeli su se polako puniti restorani, barovi i trgovine te suvenirnice u centru grada koji su prošlih tjedana sablasno bili prazni.

– Da, zadovoljni smo početkom srpnja u Istri i svakim danom sve te brojke rastu. Prošli tjedan smo imali oko 90 tisuća gostiju na Poluotoku, a ovog tjedna očekujemo oko 120 tisuća. Nešto duža procedura na granici sa Slovenijom nije odvratila goste od dolaska u Istru – kazao nam je kratko direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Upravo te situacije bojali su se brojni turistički djelatnici u Istri, ali srećom početak tjedna pokazao je da to neće biti prepreka za dolazak turista.

Kako čujemo od direktora najvećeg pulskog hotelijera Arena Hospitality Groupe Relija Slonima, sve su bolje brojke i u kampovima na jugu Istre te u hotelima.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay