Treba vam brzinska zarada? Pogotovo u ovo pandemijsko vrijeme kad mnogi ostaju bez plaća ili ne rade, plaće su sve manje, a troškovi života sve veći… Neki će se optimisti okrenuti igrama na sreću maštajući o tome da im se osmjehne sreća, a neki će, kao što to u ovom trenutku radi veliki broj Splićana, posegnuti za zalagaonicama.

Bez da ih itko pita za kreditnu sposobnost na ovaj način mogu brzo i jednostavno doći do novca. Sve što im treba za nešto prodati, otkupiti ili založiti jesu osobna iskaznica i OIB. Uvjet je, naravno – punoljetnost.

Vlasnici dviju splitskih zalagaonica kažu nam da Splićana nikad nije bilo više. A zalažu sve što se založiti da iz čega se vidi kako je korona-kriza definitivno učinila svoje.

Ante Baković u splitskoj zalagaonici Tramontana na Sućidru naglašava kako im je promet u ovo pandemijsko vrijeme čak malo i porastao.

– Žene su puno češći klijenti od muškaraca i najviše u zalog donose zlato. Čak su zadnjih mjeseci u velikom broju počele donositi vere što prije nije bio čest slučaj.

Nikola Mejaš iz splitske i šibenske Pawn Shop zalagaonice ističe kako se osjeti da je kupovna moć ljudi dosta opala.

– Više prodaju stvari ili ih zalažu, dok ih puno manje kupuju nego prije. Prije pandemije odlično su nam išli najnoviji modeli mobitela poput Samsunga ili iPhonea, ali sad to više nije tako i traže se mobiteli slabije kvalitete ili druge jeftinije stvari.

Zalagaonice uglavnom nude tri opcije, a to su zalog, otkup i prodaja. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay