VRIJEDNOST bitcoina porasla je u nedjelju navečer i prvi put nakon sredine lipnja prešla 39.000 dolara jer se tržište počelo oporavljati nakon nedavne prodaje.

Kriptovalutom se u 23:05 prema njujorškom vremenu trgovalo po cijeni od 38.059,84 dolara. Prema podacima CoinDeska, vrijednost je porasla za gotovo 11 posto u odnosu na isto vrijeme prije 24 sata. Bitcoin je prethodno dosegnuo razinu od 39.544,29 dolara, najvišu od 16. lipnja ove godine, piše CNBC.

Bitcoinov oporavak povećao je i vrijednost drugih kriptovaluta pa je ether porastao za 5.9 posto, na 2299,55 dolara. Cijelo tržište kriptovaluta poraslo je u 24 sata do nedjelje navečer za 114 milijardi dolara, pokazuju podaci Coinmarketcap.com. Oporavak se dogodio nakon što je bitcoin nedavno uslijed globalne rasprodaje pao ispod 30.000 dolara, što je potaknulo strahove da bi mogao potonuti i dublje.

“Musk potaknuo tržište”

“U Kini se trgovina oporavila, a to što su govorili Elon, Jack i Cathie je potaknulo tržište”, kaže za CNBC Alex Brammer iz Luxor Mininga, baze kriptovaluta za napredne rudare.

Bilo je i drugih naslova koji su potaknuli potražnju za bitcoinom. Amazon želi svom odjelu za plaćanja pridodati stručnjake za digitalnu valutu i blockchain, što sugerira da bi mogao pomnije proučiti bitcoin i druge kriptovalute.

Zabrinutost zbog ugljičnog otiska rudarenja bitcoina počinje slabiti.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay