Pandemija je bila samo okidač. Globalno tržište kružnih putovanja praktički je mrtvo, a brodovima ga je u najvećoj mjeri hranila upravo europska brodograđevna industrija. Golema flota dijelom je u raspremi, dijelom je vezana, a djelomično je i izrezana. U rezalištima su u posljednjih 12 mjeseci završili i neki noviji brodovi za kružna putovanja.

Agencijske vijesti (DPA) kažu da će njemačka vlada poduzeti oštrije mjere protiv azijske konkurencije u sektoru brodogradnje, izjavio je ministar gospodarstva Peter Altmaier, prizivajući i reakciju Europske unije.

SUSRET U ROSTOCKU

Dužnosnici i predstavnici brodograditelja okupili su se u ponedjeljak na konferenciji o moru u Rostocku kako bi razmotrili rješenja za krizu brodogradnje u Europi.

– Europska brodogradilišta organizirana su na način da su zadržala stožerne funkcije poput prodaje, financija, nabave, kontrole kvalitete, projektiranja i slično. Maksimalno 500 ljudi, recimo. Pa ne mora svaki od škverova nahraniti još po pet tisuća brodograđevnih radnika, budući da radnu snagu velikim dijelom angažiraju kod kooperanata i raznih vanjskih partnera. Ali ne može ni to vječno amortizirati problem manjka posla i strahovite kineske konkurencije. Kinezi isporuče brod po cijeni koja u Europi, de facto, pokriva samo materijal. To je otprilike 65 posto vrijednosti novogradnje. A gdje su vam onda ruke?! Kratki ste za ruke. Kako ćete tomu konkurirati? Kinezi su dosegnuli 30, ako ne i 40 posto subvencija u brodogradnji, na različite načine – ističe Predrag Čudina, brodograđevni projektant iz Splita.

– Osim toga, gotovo svi brodski uređaji proizvode se u Kini: primjerice, propeleri, kormilarski strojevi, palubne dizalice, vitla, sidra… Proizvodnja kompletne opreme odavno je prebačena na Daleki istok. Jednostavno, zapadni kapital odlazio je u Kinu, gdje je trošak radne snage bio zanemariv u odnosu na Europu, što je bilo dobro za profit. Tako se Europa dezindustrijalizirala. Međutim, Kinezi razmišljaju na duge staze. Došlo je do transfera tehnologije, usvajanja znanja, a budući da su organizirani, disciplinirani, vrijedni i pametni – a uz obilatu pomoć države i dampinške cijene, jer im europski koncept jednakih tržišnih uvjeta malo znači – bumerang se vratio zapadu u glavu, slikovito rečeno.

Cijeli članak možete pročitati na: more.slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay