Vijest mjeseca glasi: ‘Četrdesetčetverogodišnjak je 19-godišnjaka htio zadržati kao zaposlenika u svojoj tvrtki nakon što mu je mladić rekao da daje otkaz. O mladićevoj namjeri obavijestio je 44-godišnjaka i 46-godišnjaka. Angažirao ih je da prijetnjama prisile 19-godišnjaka da ostane na radnome mjestu.‘

U uvjetima sve izraženije nestašice zaposlenika bilo je pitanje vremena kad će se dogoditi i ovakav pokušaj zadržavanja ‘radne snage‘. U ovom je trenutku nejasna procjena je li ovaj slučaj vrhunac nervoze nakon koje će se, zbog moguće globalne, a osobito europske recesije, potreba za zaposlenicima ipak početi bar malo hladiti ili će moći biti iskorišten kao primjer početka nove, još nervoznije faze u utrci poslodavaca za potrebnim brojem izvršitelja.

Koliko god izgledalo da globalno i lokalno sve ide u dosadašnjem kontinuitetu, sve je teže kladiti se na neki od mogućih scenarija. Ovo je faza kad je na svakom poduzetniku i menadžeru da prikuplja što više informacija, prosijava ih da dođe do kombinacije signala koja je bitna za njegov biznis. I da bude spreman na svakakva iznenađenja.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay