Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (OMH) u petak je pozdravila najnoviji Vladin paket mjera, posebice fiksiranje cijena električne energije od 1. listopada ove godine do 31. ožujka 2023., jer to tim hotelima znatno olakšava poslovanje u dijelu godine kada je potražnja smanjena

Vlada je u četvrtak predstavila jesenski paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena hrane i energenata, ukupno vrijedan 21 milijardu kuna. Među ostalim mjerama, na šest mjeseci fiksirala je cijenu električne energije za kupce s polugodišnjom potrošnjom do 250.000 kilovatstati (kWh) na 0,5295 kuna po kWh, a to, kako ističu iz OMH-a, za vlasnike obiteljskih i malih hotela znači da će moći raditi i preko zime.

Kako se ističe u priopćenju, vlasnici malih i obiteljskih hotela uglavnom potpadaju u kategoriju poduzetnika s polugodišnjom potrošnjom do 250.000 kWh i njima će se struja obračunavati po spomenutoj jedinstvenoj tarifi, što je ista početna cijena koja vrijedi za kategoriju javnog i neprofitnog sektora. Za polugodišnju potrošnju iznad 250.000 kWh određena je jedinstvena tarifa od 1,6176 kuna po kWh.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay