Austrija će sredinom lipnja svoje granice otvoriti prema Njemačkoj, Švicarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj. Hrvatska, uz Italiju, Španjolsku, Grčku i Sloveniju, zasad nije na tom popisu, kako prenose austrijski mediji.

Da austrijske vlasti, zapravo, pod krinkom zabrinutosti oko mogućeg “uvoza” koronavirusa, proračunato otvaraju granice prema jednima, a prema drugima još ne, provodeći pritom diskriminatornu politiku, smatra Danilo Volmut, poduzetnik i vlasnik booking stranice Istriaselect.

– Kada se pogleda prema kojim se zemljama Austrija otvara, a to su zemlje iz kojih imaju najveći priljev turista, jasno je da oni političkom odlukom pokušavaju privući najveći broj turista, a istodobno spriječiti odlazak domaćih turista prema zemljama u kojima obično ljetuju – smatra Volmut.

Danilo Volmut, koji je u Austriji završio školu i fakultet i zna jezik te je svoju booking platformu za najam vila s bazenom uglavnom orijentirao prema njemačkom i austrijskom tržištu, kaže da će zbog te odluke austrijske vlade imati velik broj otkazanih rezervacija. I to ne samo Austrijanaca.

– Trenutačno se čini da pokušavaju doslovno napraviti barijeru prema zemljama za ljetovanje. Njemački turisti u koje polažemo nade, a koji uglavnom preko Austrije stižu u Hrvatsku, mogli bi se obeshrabriti ako na snazi ostanu trenutačne mjere koje predviđaju zadržavanje u karanteni svakoga tko dolazi iz, prema njima, problematičnih zemalja – objašnjava.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay