Gorski kotar, turistički uspavana regija Hrvatske s ogromnim potencijalom razvoja niza atrakcija i održivog turizma, kroz idućih šest godina postat će jedna od najpoželjnjih europskih kontinentalnih destinacija za goste željne avanture, izletnike, ljubitelje prirode i vrhunske gastronomije, s nizom atrakcija koje će goste privlačiti cijele godine.

Otežavajući faktori

U Gorski kotar ići će sportaši na pripreme u niz sportskih centara i Nacionalni outdoor trening centar, ljubitelje prirode čekat će Wild park na Golubinjaku, Treetop šetalište s pogledom na divljinu i šumu, nova infrastruktura na izletištima kao što su Kamačnik i Zeleni vir, pustolove će čekati Bear Grylls Akademija za preživljavanje.

Obitelji će se zabavljati vožnjom Heritage željeznicom, uživati u goranskim delicijama u Gastrocentru, zahvaljujući suradnji OPG-ova koji će se udružiti u novu poljoprivrednu zadrugu. Za zimske radosti neće biti brige jer će se nabaviti mobilni zasnježivači koji će jamčiti dobar rad budućem Skijalištu Bijela kosa, Centru za nordijsko skijanje Vrbovska poljana, a sve toplija ljeta privući će goste na neko od novih javnih kupališta na rijekama i jezerima, bicikliranje novim stazama, šetnju novom stazom uz Kupu.

O svemu tome turisti će se moći informirati u Centru za posjetitelje na odmorištu Ravna gora. Svjetsku ekipu privući će atraktivno natjecanje drvosječa, i još niz takvih evenata koje će organizirati nova, jedinstvena Turistička zajednica Gorskog kotara.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay