Pravi morski pas javne uprave pliva južnije, u Dalmaciji. Petar Škorić čovjek je kojeg prati nezamisliva sreća. Baš prije negoli je odlučio poslati životopis na natječaj za mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije, pravila su se promijenila u njegovu korist. Kandidati više nisu morali biti tehničke struke. Nisu se tražili ni građevinari. A ravnatelji županijskih uprava za ceste u ostalim hrvatskim županijama i dalje su morali biti ljudi koji se razumiju u taj posao.

Da se Petar, kojim slučajem, javio za ravnatelja Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije, uz podsmijeh bi mu prekrižili prijavu. Zato su zlobnici šaputali da je natječaj namješten kako bi Petar Škorić zasjeo u tu fotelju, gdje je plaća bila 16.000 kuna neto, ali bili su u krivu. Škorić jednostavno je svestran. Jer kako drukčije objasniti da je obavljao najmanje pet dužnosti za koje se zna. Ranije je bio šef Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a sad, uz funkciju predsjednika splitskog ogranka HDZ-a, radi samo tri posla. U Zagrebu i Splitu. I uspijeva na svakome biti u radnom vremenu.

Škorić je saborski zastupnik uključen u šest odbora i gradski vijećnik Grada Splita. Njegov brat Mario radi u državnoj tvrtki Plovput, koja se bavi održavanjem svjetionika, a Škorićeva supruga Ana-Marija je “zamjenica glavnog urednika web-portala Županije splitsko dalmatinske”. Prema podacima iz Škorićeve imovinske kartice, koju je morao priložiti kao saborski zastupnik, suprugina plaća je oko 15.000 kuna bruto. Dodajmo i da je Škorić bio na vrhu kad god se rade tablice s imenima zastupnika koji vole trošiti novac poreznih obveznika. Pa smo mu tako samo za “dodatne troškove” znali davati godišnje po 110.367 kuna i 12 lipa.

Financirali smo mu i naknadu za život odvojen od supruge – ukupno 8417 kuna i 20 lipa, za stanarinu smo mu dali još 33.300 kuna, za režije još 3573 kune, za noćenja po hotelima još 13.541 kunu, za avionske karte još 14.822 kune.

Na račun poreznih obveznika tukao je i javni prijevoz, pa je tu otišlo 130 naših kuna, na cestarinu 4144, na auto 28.560 i na dnevnice još 3877 kuna.

Petar Škorić ima još i po 1500 kuna naknada za rad u različitim odborima. Kad su ga novinari pitali hoće li se odreći naknade u nekom od odbora, budući da se oni niti ne održavaju zbog korona virusa, Škorić je s gnušanjem odvratio:

– Ne vidim razloga zašto bi članovi nadzornih odbora bili prvi na udaru, dok se nisu počele ni smanjivati plaće čelnicima gradskih poduzeća, kao ni zaposlenicima – kazao je čovjek u čije se kućanstvo mjesečno slije više od 35.000 kuna.

Njegova je logika da najprije treba rezati vozačima Prometovih autobusa i čistačima ulica, a tek onda finoj gospodi u odijelima.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay