Svatko tko prati trendove i provodi vrijeme na YouTubeu vjerojatno zna tko je Jimmy Donaldson. Okej, možda ga neki od vas ne znate po tom imenu, ali sigurno znate tko je MrBeast! Internetska senzacija i vlogger koji je u nekoliko godina rada na svojim kanalima na društvenim mrežama uspio prikupiti preko 100 milijuna pretplatnika na najpoznatijoj video platformi. 

Relativno nedavno, Donaldson (MrBeast) je rekao da je dobio ponudu od milijardu dolara da jedna tvrtka preuzme njegovo carstvo sadržaja koje je godinama stvara na društvenim mrežama, ali ju je odbio.

Tko je MrBeast?

Do prosinca 2018. godine, MrBeast je na svojim videima podijelio više od jednog milijuna dolara i pošteno zaslužio titulu ‘najvećeg filantropa na YouTubeu‘. Neki od njegovih najskupljih uradaka uključuju izazov u kojemu su kandidati morali držati ruku na jednom milijunu dolara u gotovini, a osoba koja je uspjela najduže izdržati, taj je novac i osvojila. Milijun dolara je dao i nasumičnim osobama u dućanima, ali imali su samo jednu minutu da potroše koliko stignu. 

Jedan od najluđih videa kojega se mogu sjetiti je onaj u kojemu je doveo nekoliko ljudi na napušteni otok, a osoba koja je zadnja ostala na otoku postala je vlasnik tog otoka koji vrijedi otprilike 800.000 dolara. Bilo je tu još bezbroj sličnih videa, ali razumijete o kakvom je kreatoru riječ. 

Završit ću tekst s posljednjom mišlju. Ono što MrBeast, ali i drugi kreatori razumiju jest da je prava vrijednost u pozornosti, a sadržaj na razini sa stvarnom izgradnjom zajednice je način na koji uspijevaju privući toliko pažnje.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay