Menadžeri su svjesni da će obnova Ukrajine tražiti enormni opseg poslova

Tisuće kompanija u ‘niskom je startu‘ za dobivanje poslova na obnovi Ukrajine kao da se radi o utrci za zlatom, iako je još ne znamo kako i kada će završiti rat.

Svima je jasno da će se graditi stotine, pa i tisuće, novih škola, bolnica, stambenih zgrada, cesta, željezničkih tračnica, tvornica…

A obnova kompletne energetske infrastrukture bit će doslovno epski posao, nakon što je ukrajinska energetska infrastruktura postala glavna meta Putinovog režima.

Na neki način može se reći da se aktivira ‘Marshallov plan“ za Ukrajinu za koji se procjenjuje da bi mogao biti težak od najmanje 138 do enormnih 750 milijardi dolara raznovrsnih poslova. Marshallov plan bio je, podsjetimo, američki program pomoći Zapadnoj Europi nakon Drugog svjetskog rata.

Činjenica je kako ukrajinska trgovinska komora već proglašava da je Ukrajina ‘najveće gradilište na svijetu‘, a mi prenosimo neke od naglasaka članka objavljenog u New York Timesu o pripremi ukrajinske investicijske ‘Oluje‘ puno prije završetka ratnih operacija.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr