Sajam u svojoj Marini Kornati u Biogradu na Moru organizira turistička tvrtka Ilirija, a za izlagače i posjetiteljie će biti otvoren do nedjelje, 25. listopada

Nautički turizam je u ovoj kriznoj godini, obilježenoj pandemijom koronavirusa, dokazao izrazitu otpornost i on je hrvatska velika prednost u odnosu na konkurenciju, istaknuto je u srijedu na otvaranju 22. međunarodnog nautičkog sajma Biograd Boat Show.

Sajam u svojoj Marini Kornati u Biogradu na Moru organizira turistička tvrtka Ilirija, a za izlagače i posjetiteljie će biti otvoren do nedjelje, 25. listopada.

Predsjednik Uprave Ilirije Goran Ražnjević ustvrdio je da je Biograd Boat Show mnogo više od same izložbe plovila. “To je mjesto okupljanja svih segmenata nautičke industrije i turizma, ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe. Kao organizator sajma, Ilirija je svojom dugogodišnjom tradicijom, znanjem i iskustvom isprofilirala Biograd Boat Show u jedan od 36 najznačajnijih svjetskih nautičkih sajmova, odnosno vodeći nautički srednjoeuropski sajam i najveći nautički sajam u Hrvatskoj, a Biograd na Moru učinila centrom nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu“, istaknuo je Ražnjević u izjavi koju u priopćenju prenosi HGK.

“Pokazali smo kako i u nemogućim uvjetima, kao što su ovi, možemo pružiti uslugu koja nudi sigurnost. Zato uspjeh našega nautičkog turizma moramo iskoristiti kako bi se regrutirali za sljedeću godinu. Siguran sam da možemo ostvariti izvrstan rezultat”, izjavio je državni tajnik u Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina na otvaranju Biograd Boat Showa.

Kazao je i da nova strategija hrvatskog turizma treba osigurati održivi razvoj nautičkog turizma, dok s druge strane treba otklanjati prepreke, posebice one administrativne, zakonske, za snažnije ulaganje i konkurentnost nautičkog sektora.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay