Zagrebačka banka ostvarila je u 2017. godini poslovne prihode u iznosu od 4,2 milijarde kuna, što je 9,1 posto manje nego godinu dana prije, dok je neto dobit pala više od 50 posto zbog rasta troška vrijednosnih usklađenja plasmana trgovačkim društvima.

Neto dobit Zagrebačke banke iznosila je lani 839 milijuna kuna, što je 50,9 posto manje nego godinu dana prije, pokazuje u utorak objavljeno poslovno izvješće te banke.

“Dobit nakon oporezivanja iznosi 839 milijuna kuna i pod utjecajem je rasta troška vrijednosnih usklađenja plasmana trgovačkim društvima”, navodi se u nerevidiranom financijskom izvješću, obavljenom na web stranici Zagrebačke burze.

Troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke povećani su u prošloj godini za 86 posto ili za 665 milijuna kuna, na 1,4 milijarde kuna, u najvećoj mjeri zbog povećanja rezervacija po plasmanima trgovačkim društvima.

I neke su druge domaće banke lani izvijestile o povećanju rezervacija zbog loših kredita krizom pogođenom Agrokor koncernu.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: HINA