Početkom lipnja privatni željeznički češki operater RegioJet najavio je uspostavu direktne željezničke veze između Hrvatske i Češke, time otvorivši mogućnost češkim turistima da do svojih omiljenih destinacija osim autobusima, autima i avionima, dođu i vlakom.

RegioJet će karte pustiti u prodaju već 9. lipnja i to po vrlo popularnim cijenama. Tako put od Praga do Rijeke košta od 22 eura (166 kuna) za obično mjesto, ili od 30 eura za kupe s krevetom (227 kuna). U cijenu su pritom uključeni kava i doručak, napominje RegioJet.

Ova željeznička linija kreće 30. lipnja, a trajat će sve do 26. rujna, javlja RegioJet. Prometovala bi najmanje triput tjedno, s time da bi češki turisti u Hrvatsku stizali utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Rijeke će se u suprotnom smjeru polaziti u ponedjeljak, srijedu i subotu.

Važno je napomenuti da se na ovaj vlak mogu ukrcati i Hrvati koji će ovog ljeta htjeti posjetiti Prag i to pod istim uvjetima i za iste cijene.

 – Nikada prije karte za Hrvatsku nisu bile ovako jeftine, niti je veza bila tako dobra. Cijene smo postavili tako da si svatko može priuštiti odmor u Hrvatskoj – rekla je Ivana Kašická, direktorica RegioJeta za željeznički prijevoz.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay