Zaposlenici tvrtki za dostavu ovih su dana među onim rijetkim koji slobodno “cirkuliraju” gradovima. Prema onome što nam kažu u upravama, poduzeli su sve mjere za zaštitu djelatnika, klijenata i robe koju dostavljaju, a koje su preporučili krizni stožer, Civilna zaštita i ostale mjerodavne institucije.

Wolt

U Woltu poručuju da za koji dan njihovi korisnici na aplikaciji mogu očekivati i dućane s osnovnim namirnicama i potrepštinama. Bilježe povećanu potražnju poduzeća da vlastitim zaposlenicima omoguće besplatnu dostavu ili korištenje kupona preko Wolta.

DPD Croatia

Iz DPD-a poručuju da se u većini zemalja članica DPD grupe dostava paketa odvija redovno uz manja kašnjenja u dostavi zbog detaljnijih kontrola na granicama. Može se očekivati, kažu, da će zbog cijele situacije promet paketima biti i malo veći jer će sada i oni koji nisu poklonici online kupovine početi razmišljati o toj mogućnosti.

Gebrüder Weiss Hrvatska

Barbara Bujačić, menadžerica za Hrvatsku, kaže da je volumen usluga zasad nepromijenjen, a očekuju povećanje u dijelu poslovanja koje se odnosi na B2C sektor s obzirom na to da je na snazi zabrana rada trgovačkih centara.

IN TIME

U tvrtki In time, licenciranom zastupniku globalnih kurirskih kompanija FedEx i TNT, gdje imaju 250 zaposlenih, dio zaposlenika upućen je na godišnji odmor kako bi i na taj način smanjili mogućnost zaraze. Domagoj Orban, menadžer marketinga i prodaje, kaže da u Hrvatskoj imaju više od 5000 pošiljaka dnevno. Budući da su licencirani zastupnici globalnih kurirskih kompanija, javljaju se teškoće u međunarodnom prometu te pojedine linije kasne ili su zaustavljene. – Za sada je, ipak, sve prihvatljivo, klijenti su obaviješteni, svjesni su situacije i nemamo većih poteškoća – kaže Orban.

SIM-TAM

Sim-Tam, tvrtka za istodnevnu paketnu dostavu – hitnu gradsku dostavu za grad Zagreb, također je zadržala iste cijene usluga i nema ih namjeru u ovom trenutku korigirati, kaže voditelj logistike Zvonimir Đuretić.

HRVATSKA POŠTA

Hrvatska pošta je izmijenila načine uručivanja pošiljaka te je na svojim web stranicama detaljno objasnila kako se postupa kad poštar procijeni da uručenje ugrožava njegovu sigurnost, kada korisnik odbija neposredni kontakt s poštarom ili kada je primatelj u samoizolaciji. 

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay