Tvrtka Orbico pokrenula je u distribucijskom centru u Ivanićgradu pilot projekt uvođenja kolaborativnih autonomnih mobilnih robota Gideon Brothersa, hrvatske tvrtke za robotiku i umjetnu inteligenciju, i to u distribucijskom centru Orbica u Ivanićgradu, priopćile su u četvrtak dvije tvrtke.

U sklopu pilot projekta Orbico je implementirao dva robota te testira različite slučajeve upotrebe “na zahtjev”, odnosno prema naredbama koje zadaju sami zaposlenici. Taj je vodeći distributer robe široke potrošnje također zainteresiran i za testiranje integracije robota s njihovim softverom za upravljanje skladištem, navodi se u priopćenju.

Glavni direktor za rast i suosnivač Gideon Brothersa Milan Račić dodaje kako roboti, kao alati iz sfere industrije 4.0, omogućavaju rast.

U prosincu je Gideon Brothers predstavio svoj prvi komercijalni proizvod, autonomni logistički robot koji se upravo testira u tvrtkama Tokić, Atlantic Grupa i Orbico. Riječ je o potpuno autonomnom robotu za transport tereta na paletama, nosivosti 800 kilograma, a dizajniran je za sigurno kretanje oko ljudi te fiksne i pokretne opreme i strojeva.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay