U Tehnološkom parku Zagreb predstavljeno je 16 timova odabranih za ovogodišnji predakceleracijski program “Startup Factory Zagreb”, koji će u sljedećih deset tjedana dobivati svu logističku, infrastrukturnu i mentorsku pomoć za razvoj svojih projekata, a timovi koji se pokažu najboljima podijelit će i bespovratnih 750.000 kuna.

Kako je tom prilikom rekao direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić, stručni evaluacijski tim je nakon prikupljanja natječajnih prijava predselektirao 40 najkvalitetnijih timova, da bi potom između njih odabrao 16 najboljih.

Uz taj predakceleracijski program pokrenut lani, Zagreb ima veliki potencijal za pokretanje sličnih, atipičnih ali atraktivnih programa, smatra Šesnić, dodavši da će Zagreb biti uzor drugima.

Bespovratna sredstva od 750.000 kuna podijelit će od četiri do osam najboljih razvojnih timova. Edukacijski program traje 10 tjedana odnosno deset modula, u sklopu kojih je timovima na raspolaganju infrastruktura Tehnološkog parka Zagreb, 50-ak mentora, korporativna podrška, umrežavanje sa startup zajednicom i sl.

Prijave su obuhvaćale četiri područja – smart energy, smart mobility, smart living – silver economy i smart tourism – a timovi su morali predočiti najoriginalnije i najinovativnije ideje iz tih područja.

Cijeli članak možete pročitati na: novo.hr