Pritisnuta brojnim kritikama poduzetnika u Hrvatskoj da predložene mjere jednostavno nisu dovoljne da se u krizi s epidemijom koronavirusa pokuša sačuvati gospodarstvo, Vlada, kako doznajemo, uskoro osniva Krizni stožer za gospodarstvo, a već idući tjedan možemo očekivati novi set ekonomskih mjera.

Poduzetnici nisu zadovoljni kako ekonomski dio Vlade radi posao, posebno su ljuti na potpredsjednika i ministra financija Zdravka Marića jer smatraju da se više ponaša kao činovnik u Poreznoj upravi nego netko tko razumije u kojoj se situaciji gospodarstvo nalazi.

Tako se politički pritisak usmjerava prema Mariću, kojem je očito jako teško prihvatiti mogućnost da deficit proračuna ode do 20-ak milijardi kuna ili da se stupi u pregovore s MMF-om. Naravno, i prema premijeru Andreju Plenkoviću.

Joško Slavica, vlasnik Slavica hotela sa 20 zaposlenih, napominje, pak, kako se “sav teret krize koju je uzrokovala pandemija prelijeva na gospodarstvo koje, realno, neće moći plaćati ni uz kakvu odgodu”. I Ana Uremović Longobardi, vlasnica Mak Pizze & Fooda s četvero zaposlenih, rekla nam je da “odgoda neće pomoći jer samo pogoršava situaciju za tri mjeseca, a tko zna do kada će ovo sve trajati”.

– Pitam se jesu li si postavili pitanje od čega će poslodavci živjeti? Ili mi nismo ljudi za koje se treba brinuti – pita Uremović.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay