Sa zadnjim danom ožujka u Hrvatskoj je pokrenut novi besplatni online oglasnik za pronalazak posla. U nepredvidivo doba pandemije koronavirusa javila se sve veća potreba za prilagodbom na tržištu jer rad na daljinu postao je nužnost, a ekonomski izazovi učinili su u nekim sektorima iznimnu nepredvidivost po pitanju očuvanja radnih mjesta.

Stoga su članovi nekolicine domaćih neprofitnih organizacija volonterski odlučili pomoći pokretanjem mrežne stranice freelance.com.hr. Princip po kojem radi je poprilično jednostavan čak i za laike po pitanju korištenja platformi ove vrste, a cilj plemenit – uključenje cjelokupne populacije radno aktivnog stanovništva pa i one starije. Naime, starija populacija sad je najpogođenija i bez obzira na prekvalifikacije i školovanje, teško mogu do posla u kojem nemaju praktičko ili “službeno” iskustvo.

Kroz freelance.com.hr može se pronaći one koji su voljni angažirati njih, ali i bilo koga tko zna napraviti traženi posao. I to je jedini kriterij – znati napraviti ono što se od strane ponuditelja posla na stranici zatražilo. Naravno, kad se javi više ljude mogu presuditi prethodno iskustvo, plaća koju zainteresirana strana traži i brzina koja se garantira za obavljanje posla u cijelosti.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay