DESET DANA U HOTELU NA PLAŽI OD 800 EURA

Ljetovanje u Albaniji posljednjih je godina vrlo popularno među turistima iz Srbije, ali i izostalih zemalja regije – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, te Hrvatske i Slovenije. Albaniju je tijekom 2022. godine posjetilo više od sedam i pol milijuna stranih turista, što je povećanje od više od 30 posto u odnosu na prethodnu, 2021. godinu.

Interes građana Srbije za odmor u Albaniji ove je godine veći za oko 20 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju podaci platforme za rezervacije smještaja Albanija.rs. A prednost ljetovanja u Albaniji ove će godine biti 20 do 40 posto niže cijene u odnosu na ljetovališta Grčke, Crne Gore ili Hrvatske, ali i jednostavnost dolaska i širok izbor ljetovališta, piše Mondo.rs.

DESET DANA U HOTELU NA PLAŽI OD 800 EURA

Cijene apartmanskog smještaja na jugu Albanije u središnjem dijelu sezone kreću se od 40 do 60 eura po danu za dvosobni apartman nedaleko od plaže, dok cijene hotelskog smještaja variraju ovisno o sadržaju i i udaljenosti hotela od plaže. Primjerice, hotelski smještaj za dvije osobe u hotelu nekoliko minuta od plaže u Sarandi košta od 40 do 60 eura po danu, dok je cijena hotela na obali nešto viša i kreće se od 50 do 70 eura po danu za uslugu sa uključenim doručkom.

Prosječna cijena smještaja za desetodnevni odmor za obitelj s dvoje djece u Sarandi je između 700 i 800 eura za smještaj s uključenim doručkom u hotelu nedaleko od plaže, dok je cijena hotela na samoj plaži ili s bazenom nešto viša i kreće se od 800 do 1200 eura.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay