Suradnja s organizacijom, o čijoj se umjetnoj inteligenciji govori kao niti o jednoj drugoj do sada, Microsoftu će donijeti dugoročni pristup toj tehnologiji, a OpenAI-ju milijarde dolara

OpenAI, organizacija koja je izradila najveće hitove u svijetu umjetne inteligencije do sada, ilustratora DALL-E, pomoćnika za programiranje GitHub Copilot ili chatbota ChatGPT, službeno je objavila da će proširiti svoju suradnju s Microsoftom. Potvrđeno je to i iz ove kompanije, nakon nekoliko tjedana nagađanja o velikom ulaganju i integriranju sustava pogonjenih umjetnom inteligencijom u uredske alatetražilicu i druge proizvode.

Prema službenim priopćenjima, među partnerima je dogovorena višegodišnja suradnja, kao i ulaganje na razini od više milijardi dolara. Microsoft je bio jedan od prvih ulagača u OpenAI i u njih je uložio prvo milijardu, a sada, izgledno je, i do 10 milijardi dolara. OpenAI kaže da će im novo ulaganje omogućiti nastavak neovisnog istraživanja i razvoja AI sustava, koji su sve sigurniji, korisniji te moćniji. Microsoft poručuje da će učiniti sve da ubrzanje revolucije u tom području osjeti i širok krug korisnika.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay