Prodao je svoj prvi biznis. Prodao je kuću djeda i bake. I sav taj novac uložio je u svoju veliku strast – kompjutorsku psihološku horror 2.5D point’n’click igru Sveti Kotar čija se radnja odigrava u imaginarnom rudarskom gradiću prepunom misterija i intriga u Gorskom kotaru.

Puljanin Marko Tominić, inače vlasnik jedine istarske gejmerske tvrtke Red Martyr Entertainment, već četiri godine razvija ovu zanimljivu igru za koju trenutačno putem crowfounding kampanje prikuplja novac da bi je dovršio i za godinu dana lansirao na tržište.

– Za dovršetak igre pokrenuli smo kampanju na Kickstarteru 18. lipnja koja traje mjesec dana, do 18. srpnja. Dosad smo prikupili 21 tisuću dolara, a cilj nam je doći do 43 tisuće. Najviše smo sakupili novca prvih nekoliko dana kampanje, što je normalno za svaku kampanju na Kickstarteru jer je početak uvijek iznimno dobar.

Osim što prikuplja novac putem kampanje na Kickstarteru, traži i izdavače, i to u Njemačkoj, SAD-u, Švedskoj i Austrije kojima je poslao dokumentaciju i demo-verziju igre.

– Ima zainteresiranih, u kontaktu smo s njima, iako je teško se probiti na takvom tržištu -priznaje nam ovaj 38-godišnji Puljanin.

Videoigre nadmašuju film i glazbu – zajedno

Industrija videoigara je trenutno najbrže rastuća industrija u svijetu te je svojim prihodom nadmašila filmsku i glazbenu zajedno.

Svoj dio svjetskog kolača uhvatili su i hrvatski proizvođači videoigara koji su na kraju 2014. godine uprihodili najmanje 50 milijuna kuna, a ta brojka od onda samo raste.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay