Kada je počela pandemija, zaposlenici brojnih kompanija radno vrijeme provodili su u kućnim uredima, a sastanke uživo zamijenili su sastanci preko Zooma i drugih platformi za videosastanke. Na početku su mnogi bili oduševljeni zato što za takve sastanke nisu morali ići u urede, već su ih mogli odrađivati iz udobnosti svog doma, dok su mnogi šefovi kompanija shvatili koliko je moguće uštedjeti s takvim oblikom sastanaka.

Umjesto plaćanja zrakoplovnih karata i smještaja u hotelu, kao i ostalih troškova putovanja, sastanci s klijentima iz inozemstva putem Zooma postali su besplatni.

Nakon nekog vremena oduševljenje je polako popustilo jer, iako virtualni sastanci imaju svojih prednosti, na površinu su isplivali i negativni učinci. Ponajviše se to odnosi na tzv. zoom zamor, a nedavno je čak i izvršni direktor Zooma rekao kako ima istih problema s prevelikim brojem online sastanka.

No to nije jedini problem. Naime, u brojnim člancima objavljenima u posljednjih godinu dana o radu od kuće i online sastancima naglašava se kako se ponekad do najboljih ideja i inovacija ne dolazi na samim sastancima, već tijekom druženja prije i nakon sastanaka, na pauzama itd.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay