U Los Angelesu se, kako vidimo u ovoj reportaži, šatori, plastične vreće i one za spavanje, kolica, torbe i ostala imovina beskućnika, kao i njihovo smeće, protežu uz cestu i po cesti ili su razbacani po improviziranim kampovima posvuda, od Hollywooda do Venice Beacha s njegovom popularnom promenadom uz more. Najgore je, ipak, u Skid Rowu, četvrti koja je poznata kao beskućnička zona već desetljećima. 

Milijuni Amerikanaca mučili su se s osiguravanjem krova nad glavom i prije nego što su, uslijed pandemije i epidemioloških mjera, mnogi od njih ostali bez posla ili s mnogo nižim prihodima. A onda se i broj beskućnika, logično, povećao. U rujnu prošle godine donesen je moratorij na deložacije iz doma, ali za mnoge je stigao prekasno.

Los Angeles procjenjuje da je prije pandemije imao 66 tisuća beskućnika. Još gore, gradske službe su zbog zaraze prestale čistiti većinu beskućničkih kampova, pa se situacija samo pogoršala

Savezna vlada iznijela je 2019. procjenu od 568 tisuća beskućnika u cijeloj zemlji.

No taj je broj zastario i uslijed pandemije zasigurno je daleko veći i tada je sigurno bio manji od stvarnog, piše New York Times

U svakom slučaju, drogiranje, povraćanje, mokrenje, pa i vršenje velike nužde na otvorenom postali su uobičajeni prizori.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Screenshot