Njemački inženjerski i tehnološki div Siemens postao je jedna od prvih tvrtki u Njemačkoj koja je izdala digitalnu obveznicu na javnom blockchainu, vrijednu 60 milijuna eura, s dospijećem od jedne godine, u skladu s njemačkim Zakonom o elektroničkim vrijednosnim papirima.

Prema najavi, obveznica je prodana izravno investitorima kao što su DekaBank, DZ Bank i Union Investment, bez potrebe za središnjim poravnanjem i papirnatim globalnim certifikatima. Siemens je napomenuo da je proces omogućio izvršavanje transakcija mnogo bržim i učinkovitijim od tradicionalnih metoda izdavanja obveznica.

Siemens je u svojoj najavi naglasio prednosti korištenja digitalnih obveznica u odnosu na tradicionalne metode izdavanja obveznica. Prema tvrtki, izdavanje obveznice na blockchainu nudi brojne prednosti u usporedbi s prethodnim procesima. Na primjer, čini globalne papirnate certifikate i središnje poravnanje nepotrebnima. Štoviše, obveznica se može prodati izravno investitorima bez potrebe za bankom da funkcionira kao posrednik.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay