Iako ministar Darko Horvat i vlasnik tvrtke ‘Medical and pharm trading’ tvrde da politika nema ništa s njihovim trgovanjem bez natječaja, činjenica jest da je rođakinja mladog vlasnika iznimno dobro umrežena u vrh HDZ-a

Radi se o tvrtki u vlasništvu Dominika Gjonija iz Pule, mladića koji je lani diplomirao medicinu na Medicinskom fakultetu u Osijeku, a i tvrtka i vlasnik postali su poznati širokoj javnosti sredinom ožujka kada je objavljeno da je Ministarstvo gospodarstva zatražilo od Ministarstva financija odobrenje isplate iz proračuna – 19 milijuna kuna za nabavu zaštitnih maski i druge zaštitne opreme – upravo njihovoj tvrtki. Nakon salvi propitivanja kako je moguće da milijunske isplate idu tvrtki koja je osnovana tek prošle godine, a vodi je mladić koji je tek diplomirao, Vlada je službeno objavila da odustaje od tog posla, a nedostatak zaštitnih maski je iznenada “zakrpan” velikom donacijom anonimnog šeika.

Prije nekoliko dana portal Index je otkrio da je Vlada, odnosno Ministarstvo gospodarstva, desetak dana kasnije ipak poslovala s tvrtkom mladog liječnika-poduzetnika iz Pule Dominika Gjonija: kupljeno je 130 tisuća zaštitnih maski i više od milijun zaštitnih rukavica za 1,2 milijuna kuna.

Na precizan upit Net.hr-a upućen još u fazi prije pojave šeika i otkazivanja prvog posla – kako je došlo do prvog kontakta, odnosno, kako je moguće da tek osnovana tvrtka pošalje ponudu Ministarstvu i da je ono odmah prihvati – ministar nije nikad odgovorio.

Bi li i svim drugim mladim osobama koje su tek diplomirale na medicini prohodnost do milijunskih poslova bila tako jednostavna? Činjenica jest da je jedna od liječnica iz obitelji, koja također i predaje na Fakultetu na kojem su diplomirala braća Gjoni, njihova teta, Marija Glasnović, aktivna članica HDZ-a, osoba koja nedvojbeno ponosno pokazuje svoje druženje s najviše rangiranim HDZ-ovcima.

Reumatologica Glasnović ima javno otvoren Facebook profil i uz mnogo fotografija zajedno s uspješnim nećacima i drugim članovima obitelji tu su i fotografije s Kolindom Grabar-Kitarović iz vremena njezine predsjedničke kampanje, te poruke podrške i nade u njezinu pobjedu. Također, izdvojena je i zajednička fotografija s Andrejem Plenkovićem, premijerom i predsjednikom HDZ-a.

Cijeli članak i fotografije možete pronaći na: net.hr

Foto: Pixabay