Do prvoga lipnja otvaramo granicu sa Slovenijom i tada nam stižu i prvi gosti iz Slovenije, doći će vlasnici vikendica na našoj obali i mnogi koji nisu otkazali rezervacije, rekao je ministar turizma Gari Cappelli gostujući i emisiji Zajedno za zdravlje na HTV 4. Također je napomenuo da je sa Slovencima dogovoreno da neće biti nikakve samoizolacije ni u Hrvatsku ni prilikom povratka gostiju u Sloveniju.

Cappelli je potvrdio da su u tijeku i pregovori s Austrijom i Češkom o dolasku njihovih gostiju te da bi se do 15. idućega mjeseca dogovorilo otvaranje granica i za te kao i još neke zemlje u kojima je epidemiološka situacija povoljna, odnosno komplementarna sa situacijom u Hrvatskoj.

Talijanske bismo goste prema Cappellijevoj procjeni mogli imati u kolovozu,  a s tom zemljom dogovaramo dolaske morskim putem, odnosno katamaranima.

Od ove sezone kreće i dugonajavljivana Cro-kartica, svojevrstan vaučer u obliku bankovne kartice s iznosom do 2500 kuna koje će poslodavci davati radnicima i biti oslobođeni plaćanja plaćanja poreza na ta iznos. S tom karicom, kaže Cappelli, domaći će gosti moći plaćati u hotelima i restoranima, privatni smještaj, putničke agencije, iznajmljivati brodove i slično.

Cijeli članak možete pročitati na: dnevno.hr

Foto: Pixabay