Da se, u doba krize zbog korone, potraga za pravom morskom adresom prigodom planiranja godišnjeg odmora može obaviti bez posrednika i raznoraznih agencijskih provizija, svjedoči sve veći broj članova u brojnim grupama iznajmljivača na Facebooku.

Slobodnih je apartmana na Jadranu napretek, pa njihovi vlasnici, žudeći za svakim gostom, uz neizbježno snižavanje cijena smještaja, nastoje smanjiti vlastite troškove besplatno se oglašavajući i u Facebook grupama. Kako sačuvati svaki euro, paze i oni kojima korona nije poremetila planove o odmoru, pa pregledavaju mnogobrojne ponude na internetu u potrazi za što povoljnijim cijenama, nastojeći s njima stupiti u izravan kontakt. Financijski je to najisplativiji aranžman, za gosta i za vlasnika apartmana, bez provizija posrednika.

Facebook grupa Apartmani, sobe… Hrvatska (iznajmljivanje) broji gotovo 120.000 članova, a služi isključivo za ponudu ili potražnju smještaja i jedna je od trenutačno najaktivnijih na Fejsu, uz, primjerice, grupu Apartmani 2020. Tražim/nudim, koja broji više od 74.000 članova. U obje se nudi pregršt slobodnih apartmana, a pregledavaju ih mahom domaći gosti ili na njoj objavljuju vlastitu potragu za smještajem. Grupa Croatia apartments – Kroatien Ferienwohnungen broji više od 40.000 članova, s oglasima na engleskom ili njemačkom jeziku, a komentiranje cijena kažnjava se brisanjem iz grupe.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay