Projekt pero® zero nudi proizvode za čišćenje, pranje i njegu rublja i osobnu higijenu napravljenih isključivo od prirodnih sastojaka iz održivih izvora

Gospodin Davor Ćiković pravi je dokaz kako scenariji iz američkih serija zaista mogu postati hrvatska stvarnost. Posljednjih pet godina uspješno razvija poslovanje svoje tvrtke koja se bavi proizvodnjom sredstava za čišćenje, a posljednji projekt pero® zero financiran je kroz program ACT grupe i Philip Morrisa „Pokreni nešto svoje“.

U pitanju je program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima, a Ćikovićeva ideja je jedna od šest koje su osvojile žiri programa. 

Na natječaju je sudjelovalo 247 prijava iz cijele Hrvatske, dok je šest pobjedničkih projekata dobilo spomenutu bespovratnu financijsku potporu u iznosu od 74.000 kuna, a ACT Grupa i partner programa Philip Morris Zagreb d.o.o. osigurali su pobjednicima i promociju te kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj tijekom sljedećih šest mjeseci, a uskoro započinje novi natječaj na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani putem službene stranice Pokreni nešto svoje.

Za tvrtku koja uspješno razvija svoje ideje, osvajanje potpore je odlično priznanje, a sve je krenulo prije pet godina.

Ideja za prirodna sredstva za čišćenje došla spontano – još za studentskih dana, dok je živio u Zagrebu u oronulom studentskom stanu, koji nije vidio osvježenje zadnjih 80 godina. Stalno je čistio – u pauzama od učenja, pa malo prije spavanja, pa usput nakon kuhanja.

Smatra kako je bila dovoljna jedna ekonomska kriza nakon završetka fakulteta, par propalih poslova u propalim firmama, djevojka i on u rentanom stanu od 30m2, bez djece, bez kredita, bez ičega za izgubiti. Vratio se ideji o čišćenju koje ne traži evakuaciju ljudi iz stana jer je prirodno, nema umjetne kemikalije i mirise i ne tjera suze na oči.

Nakon što završe s ovim projektom na kojem danonoćno rade, nadaju se i probijanju na inozemno tržište.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay