Nezavisni sindikat vozača taksija najavio je utorak da će zbog neodrživih cijena taksi prijevoza, koje im ruše Uber i Bolt, tražiti od Vlade da izmjenom Zakona o prijevozu u cestovnom prometu ograniči minimalnu cijenu vožnje po kilometru.

Goran Črešnjek, potpredsjednik sindikata koji je u procesu osnivanja, ustvrdio je na konferenciji za novinare da zakon, koji je donesen prije četiri godine, ima puno nedostataka pa izmjenama po uzoru na brojne europske države traže uvođenje minimalne cijene kilometra, koju će utvrditi u dogovoru sa stručnjacima.

Sindikat stoga traži i da im se smanji PDV na 13 posto, te da propisana starost vozila bude deset godina umjesto sadašnjih sedam, dok kompanije traže da vozila budu starosti do pet godina.

Vožnja od Glavnog do Autobusnog kolodvora ne može stajati samo 14 kuna

U sindikatu zasad ne otkrivaju koje će cijene predložiti, jer će ih formirati na temelju matematičkog izračuna. Odbacili su kao netočna nagađanja da bi vožnja od Glavnog kolodvora do Autobusnog kolodvora stajala sto kuna, ali poručuju da ne može stajati niti samo 14 kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay