Kako strože epidemiološke mjere stupaju na snagu, sve više poslovnih sektora bilježi lošije poslovanje, neki su morali podijeliti otkaze, drugi su koristeći Vladine mjere poslovanje stavili u mirovanje, a od navedenog bitno odstupa – građevina.

Prema informacijama Državnog zavoda za statistiku, u Hrvatskoj je u listopadu izdano 920 građevinskih dozvola, što je za čak 7,6 posto više u odnosu na listopad 2019. godine.

Prema vrstama građevina, 82 posto, odnosno 756 dozvola izdano je za zgrade, a 18 posto, odnosno 164, za ostale građevine. Dakle, iako nam se čini kako posljednjih mjeseci sve staje, podaci jasno kažu kako se gradi i radi!

Potvrđuju nam to i priče s terena. Građevinari ne žele pregristi jezik, klone se i medijskih istupanja, no u razgovoru s nama kucaju o drvo i potvrđuju kako su oni među rijetkima u ovoj krizi koji otvaraju nova radna mjesta.

– Kriza se osjetila malo u ožujku i travnju, tada smo obustavili rad na gradilištima, no uspjeli smo ostati na nogama i nastaviti jakim tempom. Naplata nije problem, posla ima, i to u novogradnji i obnovi, zapošljavamo ovisno o obimu dobivenih projekata, recimo moja firma je utrostručila broj zaposlenih u drugom djelu ove godine.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay