U korona-godini kakva je bila i lani, pitanje božićnica tjera vas na ironični smijeh jer pretpostavljate da svom poslodavcu ne smijete ni spomenuti bo-ži-ćni-cu, već morate biti sretni što uopće radite i primate kakvu-takvu plaću jer je nezaposlenih puno.

Međutim, s druge strane, nije sve tako crno u Makarskoj i mjestima Rivijere pa će božićnice primiti djelatnici Valamara, Bluesun hotela, Vodovoda, Makarskog komunalca, Stambenog gospodarstva, JU-a Gradski sportski centar te općina s Rivijere, dok za Grad Makarsku još ne znamo i očekujemo odgovor od gradonačelnika Zorana Paunovića.

Najveće božićnice, i to do 2500 kuna neoporezivog dijela, primit će djelatnici općina Brela i Baška Voda, ali uvijek među svima prednjače Valamar hoteli te Bluesun hoteli, među kojima je devet breljanskih i tučepskih hotela, a čiji će djelatnici dobiti čak 3300 kuna božićnice, u što spada dar za djecu u iznosu od 600 kuna te božićnice od 2100 kuna uz prigodni poklon-bon vrijednosti 600 kuna. 

STIŽE IM I 13. PLAĆA

– U dogovoru sa sindikatima, tvrtka koristi isti model kao i prethodnih godina te božićnicu i poklon-bon dobivaju svi djelatnici, uključujući i sezonske radnike koji su prijavljeni na dan isplate. – kazao je Veselko.

Zaposlenici Valamara, pod čijom su kapom makarski hoteli Meteor, Dalmacija i Rivijera, dobit će i božićnice i 13. plaću i ostale nagrade.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay