Reklame koje se prikazuju tijekom Super Bowla najskuplje su (i najvrjednije) na planetu: oglašivači ulažu milijune u kreativu i zakup medijskog prostora, nameću trendove u svijetu marketinga, ali i reflektiraju trenutačno stanje u kulturi ne samo Amerike već i svijeta. Njihove lekcije mogu se primijeniti u svim sektorima i u svakoj prigodi

Prema Britannici, Super Bowl je u Americi najgledaniji program od premijere 1967., zbog čega je cijena medijskog prostora najviša na svijetu.

Kako prenosi portal The Drum, oglašivači koji imaju dovoljan proračun za reklamiranje tijekom Super Bowla znaju igrati na iskušane formule poput uparivanja posljednje tehnologije sa slavnom osobom.

Međutim, dok se ne počnu bilježiti pobjednici i gubitnici ovogodišnje reklamne sezone Super Bowla, ekipa iz The Druma podsjetila je čitatelje (marketinšku struku) na neke od najboljih uradaka prijašnjih sezona. Bez obzira na to ima li brend dovoljno velik proračun da ga potroši na Super Bowlu ili su mu najveći domet nacionalne kampanje, iz istaknutih se reklama može štošta naučiti.

Na što su zaigrali

Na prvome mjestu kultnih reklama na Super Bowlu našla se Coca-Cola s kampanjom ‘Hey Kid, Catch!‘ iz daleke 1979. Brend gaziranih pića s jednom od najupečatljivijih reklama svih vremena postigao je zgoditak uspješno zaigravši na kartu dječje zanesenosti sportskim idolom.

One se pamte Najpoučnije kampanje na Super Bowlu

1. Coca-Cola, ‘Hey Kid, Catch!‘ (1979.)

2. Cadillac, ‘Edward Sccissorhands‘ (2021.)

3. Snickers, ‘Betty White‘ (2010.)

4. E-Trade, ‘The Talking Baby‘ (2008.)

5. Budweiser, ‘The Talking Frogs‘

Cijeli članak i detalje ostalih najuspješnijih reklama možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay