Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) od hrvatske Vlade zahtjeva žurno donošenje odluke o nastavku mjera za očuvanje radnih mjesta i uvrštenje agencija u mjeru naknade fiksnih troškova, jer je u pitanju njihov opstanak s obzirom da u dosadašnjem dijelu godine imaju pad prometa veći od 90 posto, izvijestili su iz UHPA-e.

“Već više od šest mjeseci intenzivno pregovaramo s predstavnicima Vlade o modelu obeštećenja koji je ključan za spas agencija. U našim zahtjevima imamo podršku resorne ministrice Nikoline Brnjac i smatramo da je krajnji čas da krene realizacija financijske pomoći za pripremu sezone i normalizaciju aktivnosti koju je i sam premijer Plenković najavio”, ističe u priopćenju UHPA-e njezin predsjednik Tomislav Fain.

Poručuje i da su agencije na pragu još jedne krizne turističke sezone, a jedino na što trenutno mogu računati je neizvjesnost od širenja pandemije, držanja epidemiološke situacije pod kontrolom i turističkih kretanja, a time u pitanje dolazi i opstanak turističkih agencija.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay