Genesis Global Capital, kreditni ogranak kripto diva Genesisa, objavio je u srijedu da je privremeno obustavio otkupe i izdavanje novih kredita. Tvrtka je navela ‘ekstremnu dislokaciju tržišta‘ i gubitak povjerenja industrije uzrokovan kolapsom vodeće kripto mjenjačnice FTX prošlog tjedna. 

– Svjesni smo koliko je protekli tjedan bio izazovan zbog utjecaja vijesti o FTX-u. U Genesisu smo u potpunosti usredotočeni na to da učinimo sve što možemo kako bismo služili našim klijentima i snalazili se u ovom teškom tržišnom okruženju – tweetao je službeni Twitter račun Genesisa.

Kao rezultat Genesisovog pauziranja poslovanja kreditiranja, kripto mjenjačnica Gemini zaustavila je svoj Earn program. Korisnici Geminia s imovinom položenom u program Earn više neće moći primati svoja sredstva natrag u roku od pet radnih dana, kako je navedeno u ugovoru usluge. Gemini Earn omogućuje kupcima da pozajmljuju svoje kriptovalute Genesisu kako bi zaradili prinose do 8 posto godišnje. 

Genesis i Gemini najnovije su tvrtke pogođene kolapsom FTX-a, ali vjerojatno neće biti posljednje. Carstvo FTX-a sastojalo se od nekoliko različitih, ali međusobno povezanih tvrtki. Kao i kod kolapsa terra ekosustava i kripto hedge fonda Three Arrows Capital ranije ove godine, vjerojatno će proći neko vrijeme prije nego što sve pogođene strane budu izložene.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay