Domaći i strani turisti koji se zateknu u Hrvatskoj od 16. do 25. listopada kod više od 260 ponuditelja turističkih i drugih usluga mogu računati na 50 postotne popuste u sklopu akcije “Tjedan odmora vrijedan” koju zajednički prvi put provode Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zjednica (HTZ).

Do sada se prijavilo 265 ponuditelja usluga, još ih je 70 u obradi te se očekuje da ih ukupno bude oko 400, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji je detalje akcije iznio u četvrtak na konferenciji za medije u Ministarstvu turizma. 

Među ponudama su i one najvećih hotelijera, poput Valamara, kao i malih obiteljskih hotela i privatnog smještaja, OPG-ova i drugih, s Jadrana i dosta s kontinenta, a koji nude i puno mogućnosti za boravak na otvorenom, što je važno i u pandemiji.

Staničić je naglasio da su uključene i javne ustanove, razgovara se i s Jadrolinijom, HAC-om i Hrvatskim cestama te Croatia Airlinesom od kojih uskoro očekuju povratne informacije, a tu je i HŽ Putnički prijevoz, koji su se prvi javili, kao i putničke agencije koje nude pakete s uključenim prijevozom pa i zrakoplovima Croatia Airlinesa.

Sve prati i medijska kampanja od 1. do 25. listopada, za čiju je potrebu snimljen i novi spot, a sve ponude se mogu vidjeti na web stranicama tjedanodmoravrijedan.hr, na  koju se mogu i prijaviti ponuditelji usluga.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay