Ministarstvo financija najavilo je kako će u trećem kvartalu ove godine u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona koji će napokon regulirati tvrtke koje se bave utjerivanjem dugova, odnosno tržište vrijedno 5 milijardi eura. Ministarstvo koje vodi ministar Marko Primorac potvrdilo je za Index kako je rad na izradi tog zakona već počeo, no ne žele nam dostaviti imena članova radne skupine.

Lobisti, PR-ovci i konzultanti

Odbijenica Ministarstva financija je znakovita jer, kako doznaju Index istrage, agencije za naplatu potraživanja javno su objavile u svojim financijskim izvješćima kako se pripremaju na zakonske promjene tako što su angažirale tvrtke za lobiranje i PR agencije!? 

Saborska zastupnica Sandra Benčić u razgovoru za Index kaže kako joj nije poznata informacija da postoji radna skupina koja radi na izradi zakona te ističe kako bi pisci zakona morali biti poznati široj javnosti. Posebno joj je zanimljivo kako su agencije, umjesto pravnih i financijskih stručnjaka te stručnjaka koji se bave procjenama rizika, odlučile angažirati baš lobiste i PR-ovce.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay