Ministar financija Zdravko Marić i premijer Andrej Plenković u Saboru su branili novi, izdašniji paket mjera pomoći gospodarstvu, javljaju 24 sata.

– Na ovome nećemo stati. Sljedeći paket mjera pomoći bit će usmjeren ne samo na gospodarstvo, nego i na građane, najavio je u petak Marić.

Novi paket mjera pomoći gospodarstvu uključuje 4000 kuna pomoći poslodavcima po radniku kako ne bi davali otkaze. Država pokriva i 1825 kuna doprinosa onima koji su zatvoreni. Također uključuje i oprost doprinosa i poreza za one koji su zatvoreni ili im je prihod pao više od 50 posto, te djelomični otpis i odgode za one velike tvrtke.

No, kako je najavio i sam ministar Marić, ovaj paket nije posljednji u borbi s korona virusom. 24 sata najavljuje kako bi se već i u ovom paketu trebalo naći pojeftinjenje struje za građane i gospodarstvo što bi podnio HEP. Međutim, nije se uskladio model pa bi cijena struje, doznaje 24 sata, trebala ići dolje u sljedećem paketu, a ozbiljno se raspravljalo i o rezanju naknade od 80 kuna za HRT.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay