Tvrtka Kanaan, vodeći proizvođač čipsa u Hrvatskoj, čija se tvornica nalazi u Donjem Miholjcu, nadomak granice s Mađarskom, početkom veljače kupila je 32 laptopa. Ne bi to, naravno, bila nikakva vijest da prijenosna računala nisu namijenjena djeci zaposlenikâ, učenicima osnovnih i srednjih škola. Dobili su ih kao poklon tvrtke u kojoj njihovi roditelji rade, besplatno. Ovo je međutim, tek početak priče, piše Telegram.

Svi zaposlenici Kanaana, čija djeca pohađaju fakultete na sveučilištima u Hrvatskoj, imaju pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 1.500 kuna, bez obzira što studirali.

U iznosu od 20.000 kuna godišnje tvrtka će im platiti troškove upisnine, školarine i druge izdatke vezano uz nastavak obrazovanja.

Svi zaposlenici Kanaana koji u ovoj godini podignu stambeni kredit u nekoj od komercijalnih banaka dobit će od tvrtke bespovratnu subvenciju od pet posto na iznos podignutog kredita.

Zatreba li nekom radniku Kanaana hitna pozajmice, može računati na pomoć svoje tvrtke i iznos do 15.000 kuna, uz kamatu od četiri posto, koliko je zakonska obveza kad se radi o pozajmicama. U posljednje dvije godine takvu je mogućnost, u raznim prigodama, iskoristilo tridesetak radnika Kanaana.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay