Što će donijeti porezna reforma? Popravlja li se poduzetnička klima? Na ta i brojna druga pitanja u emisiji urednice i voditeljice Zrinke Grancarić odgovore će pokušati dati gosti: Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike; Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca i Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca, kaže kako poslodavci pozivaju Vladu i sindikate na konstruktivni dijalog.

– Mi pozivamo, kao i do sada, na konstruktivan dijalog. Držimo da snažniji rast i prosperitet može nastati samo na konstruktivnom dijalogu sva tri socijalna partnera – Vlade, sindikata i poslodavaca. Ono što mi očekujemo od porezne reforme je ono što smo već nekoliko puta naglašavali – rasterećenje rada. To je jedan od ključnih fokusa našeg djelovanja, poručila je Weber. 

Ističe kako im je od iznimne važnosti i pozitivan utjecaj na povećanje plaća i onih zaposlenika sa srednjim i višim primanjima. 

– Rasterećenje rada kroz povećanje osobnog odbitka, kroz smanjenje niže stope poreza na dohodak, što bi snažno, pozitivno djelovalo upravo na naše zaposlenike s najnižim primanjima. Međutim, ono što je nama isto od iznimne važnosti je i pozitivan utjecaj na povećanje plaća i onih zaposlenika sa srednjim i višim primanjima.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay