Xiaomi Corporation je u prvom tromjesečju 2021. ostvario ukupni prihod i prilagođenu neto dobit daleko su premašili očekivanja tržišta. Ukupni prihod razdoblja iznosio je 76,9 milijardi RMB, što predstavlja rast od 54,7 posto u odnosu na prošlu godinu, dok je prilagođena neto dobit razdoblja iznosila 6,1 milijarde RMB, što je porast od 163,8 posto u odnosu na prošlu godinu.

„Tijekom prvog tromjesečja 2021. godine i naš ukupni prihod i prilagođena neto dobit dosegnuli su rekordne razine, pokazujući robusnost našeg poslovnog modela i snažnu provedbu naših strategija. Snažan rast isporuka pametnih telefona potaknuo je kontinuirano širenje naše globalne baze korisnika. Naša AIoT platforma nastavila je rasti diljem svijeta. Osim solidnog rasta u našim postojećim poslovnim linijama, mi, također, nastavljamo istraživati nove mogućnosti i širiti naš poslovni horizont. U ožujku 2021. predstavili smo svoj novi identitet, a najavili smo i naš službeni ulazak u posao s pametnim električnim vozilima, postavljajući kurs za uzbudljivo putovanje koje će tvrtki osigurati svijetlu budućnost u narednom desetljeću“, izjavili su iz Xiaomi Corporations.

U prvom tromjesečju 2021. Xiaomijevo poslovanje sa pametnim telefonima nastavilo je značajno rasti. Prihod od prodaje pametnih telefona porastao je za 69,8 posto na 51,5 milijardi RMB u odnosu na prošlu godinu. Globalne isporuke pametnih telefona dosegle su 49,4 milijuna jedinica, a bruto profitna marža za poslovanje pametnim telefonima iznosila je 12,9 posto. Prema Canalysu, Grupa je tijekom tromjesečja zadržala treću poziciju u pogledu globalne isporuke pametnih telefona, registrirajući tržišni udio od 14,1 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay