Predsjednik Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori kaže kako je laž da cijene nisu padale.

Dubrovnik godinama odskače od prosječnih hrvatskih cijena kvadrata stambenog prostora i zemljišta, no predsjednik Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u Dubrovniku, Mato Alavija kaže kako je laž da cijene nisu padale u ovoj koronakrizi.

– Situacija u prometu nekretnina mijenja se iz mjeseca u mjesec. Gledam u posljednje vrijeme mnogo kolega koji daju paušalne izjave na ovu temu. Neki dan sam zgrožen na dnevniku slušao vlasnicu agencije za nekretnine iz Splita koja izjavljuje kako se u Dubrovniku kvadrat prodaje za četiri do šest tisuća eura. U Dubrovniku takve cijene više ne postoje! Trenutačno u ponudi imam stan na Montovjerni po cijeni 2.200 eura za četvorni metar i za njega nema kupca. Prije dva mjeseca prodao sam stan od 55 kvadrata za istu cijenu kvadrata, a pola godine je bio na prodaji. Dakle, 3.500 ili četiri tisuće eura za kvadrat? Ovdje to više nitko ne plaća! To nema veze s realnošću! 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay