‘U posljednjih nekoliko godina to je pravi hit u svijetu. U to sam se uvjerio živeći u Londonu i Kini. Možemo očekivati da će to doći i k nama‘, ističe Stojanov

Mladi Zadranin Emanuel Stojanov pokrenuo je crowdfunding kampanju kojom do kraja ožujka namjerava prikupiti 8000 eura za osnivanje agencije te za dodatne edukacije kako bi, kako tvrdi, prvi na hrvatskom tržištu ponudio usluge employer brandinga. To, kako je pojasnio, podiže reputaciju tvrtke, a glavni je cilj privući i zadržati najbolje talente na tržištu. Također, ističe, employer branding podiže vrijednost tvrtke i privlači kupce. Ulagači mogu doći iz kruga fizičkih osoba, a najviše ih očekuje iz odjela za ljudske resurse unutar kompanija. Prikupljeni novac Stojanov namjerava utrošiti za pokretanje posla.

– Uložit ću u dodatnu edukaciju, napraviti interaktivnu i korisnu web platformu te organizirati određeni broj besplatnih radionica, a krajem svibnja organizirat ću nacionalni događaj na kojem ću sudionike upoznati s employer brandingom. Moj je krajnji cilj, zapravo, promijeniti odnos između poslodavca i zaposlenika te unijeti inovativni pristup pri selekcijskim postupcima. Takav pristup općenito poboljšava odnos među zaposlenicima unutar tvrtke – pojašnjava Stojanov.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay