Što se tiče najviših kategorija, od 3001 putnika i više, umjesto maksimalnih 40.000 kuna, takvim brodovima vez u luci će naplatiti 20.000 kuna.

Ako će nas ove godine posjetiti jednaki broj kruzera kao i prošle, u gradsku blagajnu biti uplaćeno čak dva milijuna kuna manje nego što bi zakonski mogli zaraditi.

Valja napomenuti da se po Zakonu sredstva imaju namjenski trošiti za poboljšanje javne i turističke infrastrukture. Tako bi se Grad Split odrekao pola novca koji je mogao utrošiti za poboljšanje komunalne infrastrukture (?!).

Za razliku od Splita, Dubrovnik odlučio da će od 2021. naplaćivati maksimalni iznos pristojbi, a očekuju prihode od 10 do 14 milijuna kuna po godini.

Luka u Veneciji, najskuplja, s troškom od 34.550 eura za svaki brod , a manje skupa luka je ona Grčka u Santoriniju, košta “samo” 14.850 eura po brodu.

U Splitu u kojem postoji bojazan od “negativnog utjecaj na broj dolazaka kruzera” odlučili su najvećim brodovima naplatiti tek 2.688 eura.

Budući da grad vapi za poboljšanjem komunalne infrastrukture, teško je zamisliti bilo kakav razlog zbog kojeg smo odlučili odreći se nekoliko milijuna kuna godišnje.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay